De Drentse blueskalender

De kalender is een initiatief van een aantal muziekpodia met als doel om op 1 plek een overzicht te bieden waar je wanneer welke blues kunt horen en zien in Drenthe! Het initiatief is ontstaan tijdens het bluessymposium dat gehouden werd op 8 december 2016, met dank aan de Provincie Drenthe.

 

Drenthe en blues

Het jaar 2016 stond in Drenthe in het teken van de Blues. Dé Nederlandse en Drentse blueslegende Harry Muskee zou in 2016 75 zijn geworden. Het mocht helaas niet zo zijn. Zoals bekend overleed Harry Muskee in 2011. Er waren gedurende dit jaar verschillende tentoonstellingen, optredens en bluesfestivals. Zo vond in Grolloo bijv. op 3 en 4 juni de eerste editie plaats van een jaarlijks terugkerend internationaal Bluesfestival met grote nationale en internationale namen.  En dat krijgt een vervolg op 9 en 10 juni 2017. Maar dat is slechts de kers op de taart, want het hele jaar door staat Drenthe in het teken van de muziek. En deze site gaat aleen over de blues, en dat is al enorm veel.

De naam en het logo Route 43

route34 logo edit 177x150
route logos blues in drenthe

Vette Knipoog naar de hondsrug, de hoofdader van de muziek, de N34, met de afslagen Spijkerboor, Grolloo, Amen, Hoogeveen, Emmen, Assen en Borger.

De organisatie

De blueskalender wordt beheerd door de volgende personen: Henk Eggens, Willem Dijkema en Jan de Haan. De kalender gaat alleen over de betaalde optredens in  Drenthe, daar zetten de deelnemende podia hun schouders onder. We willen een grote diversiteit en we willen een goede spreiding, de blues moet voor iedereen bereikbaar zijn. En we willen graag beweging, een keer een ander podium bezoeken, een keer een andere band, er is zoveel moois te beleven in Drenthe.

Evenementen kunnen via deze site worden aangemeld, plaatsing vindt alleen op deze site plaats. Verdere promotie is aan de organisator.

 

Kaartverkoop

De kaartverkoop gaat via de locaties waar de concerten plaatsvinden. Voor meer informatie bezoek je de betreffende websites.